o_acku

 
Aleksandar je svoj muzički put započeo u nižoj muzičkoj školi ’’Milenko Živković’’, na odseku – klavir pod vođstvom profesorke Gordane Radaković u rodnom Paraćinu. Svoje talente je proširio i na solo pevanje koje je pohađao u klasi profesorke Irine Milošević. Gimnazijsko obrazovanje je stekao u Paraćinskoj gimnaziji – na matematičkom smeru a kulminaciju muzičkog razvoja je postigao upisivanjem Akademije Umetnosti u Beogradu, smer snimanje i obrada zvuka.

Tokom godina učestvovao je na mnogim državnim i međunarodnim takmičenja kako iz klavira tako i iz horskog pevanja, oba sa zapaženim rezultatima.

 

  • 2000.god. ulazi u profesionalni muzički svet svirkama širom Srbije na raznovrsnim javnim i privatnim okupljanjima, a od 2006.god. ozbiljno nastupa širom sveta i Evrope (Švajcarska, Nemačka, Austrija, Švedska, Belgija, Holandija, Australija, Kanada), kao samostalni pevač i pratilac poznatih estradnih umetnika.
  • Posebno možemo istaći njegovo odabiranje od strane republike Srbije da kao deo posebne muzičke ekipe nastupa pred tadašnjim predsednikom Libije, Muamerom Gadafijem.
  • Prvu samostalnu pesmu ’’Sve Me Boli’’, snimio je 2010.god. za koju je melodiju radio u saradnji sa Zoranom Matićem i aranžman sa Markom Cvetkovićem.
  • Na koncertu grupe ’’Beogradski Sindikat’’ u Kombank Areni 2012.god. bio je specijalni gost za pesmu ’’Svedok Saradnik’’, kao pevač i klavijaturista.

kolege_i_nastupi (5)

  • Prvi spot za pesmu ’’Sve Me Boli’’ urađen je 2013.god. u režiji Dejana Milićevića i možete ga pogledati na sledećem linku
  • Drugu samostalnu pesmu ’’Očigledno’’ snimio je 2013.god. po tekstu Jovane Radosavljević, melodiji Ane Kokić i aranžmanu Peđe Blizanca. Pesma je zvanično promovisana za Aleksandrov 28. rodjendan (3.4.2013), a video sa događaja nastao u saradnji sa VjSky.net produkcijom možete pogledati na sledećem linku